fbpx

Kostnadfri rådgivning

Prata med en av våra rådgivare, helt gratis.

Gratis webbhotell och SSL certifikat

gratis webbhotell

Om du läst vårt förra blogginlägg så vet du att vi säljer billiga hemsidor (annars kan du läsa det inlägget här). Men inte nog med det, vid köp av våra hemsidor bjussar vi även på 12 månaders gratis webbhotell! Som grädde på moset ingår det helt utan extra kostnad även ett SSL certifikat. Dessutom hjälper vi er även att installera allt, helt kostnadsfritt. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Låt oss berätta exakt hur det går till.

Vad är en domän?

En domän eller ett domännamn som det heter är adressen till din hemsida. För att besökare ska hitta dig på internet behöver din sida ett namn. Och det är detta namnet som även blir din adress. Vårt domännamn är fastprishemsida.se

Vad ska man tänka på när man väljer ett domännamn?

Ett tips är att välja ditt företagsnamn som domännamn. Välj gärna ett lättstavat namn till din domän. En fördel är om den är utan tecken som ”å”, ”ä” och ”ö”. Oroa dig inte om du har ett företagsnamn med ”å”, ”ä” eller ”ö” de går att ersätta med ”a” eller ”o”. Men försök välja något som representerar din hemsida bra. Dessutom är det viktigt namnet är något som besökarna dessutom lätt kan stava till och komma ihåg. När man bestämt sig för vad domänen ska heta är det dags att välja ändelse på domänen. Den vanligaste för svenska hemsidor är .se och för internationella hemsidor är .com. 

Hur skaffar du en domän?

När man valt vilket domännamn och vilken ändelse man vill ha så är det dags att kolla upp om det är ledigt. Ett domännamn kan man köpa av en registrar. Där kan du registrera ditt domännamn antingen genom årliga kontrakt eller ett mer långsiktigt kontrakt. Skulle domänen vara upptagen kan det vara så att det går att köpa domännamnet av den som äger det. Om domännamnet är ledigt så är det bara att registrera. Om du tyckte detta lät krångligt så kan vi glädja dig med att vi hjälper dig med detta när du köper en av våra billiga hemsidor. 

Vad är ett webbhotell?

Vi lovade ju tidigare att ni skulle få gratis webbhotell om ni köpte en billig hemsida av oss. Men vad är ett webbhotell? Jo, efter man skapat eller köpt sin hemsida så ska ju denna laddas upp på internet. Vi nämnde tidigare att en domän var din adress på internet. Man kan säga att ett webbhotell är din sidas ”plats” på på internet. 

Hur skaffar man ett webbhotell?

Vanligen tecknar man ett eller flera år på ett webhotell och betalar månadsvis eller årsvis. Det är viktigt att webbhotellet är säkert och att man man får bra support från sitt webbhotell om något skulle strula. Ett sämre webbhotell kan dessutom göra så att sidan laddar långsamt för dina besökare, vilket absolut inte är bra. När du köper en av våra billiga hemsidor får du 12 månaders gratis webbhotell hos oss. Vårt webbhotell är säkert och laddar hemsidor så fort som det ska! Naturligtvis laddar vi upp din hemsida på hotellet åt dig utan extra kostnad.

Vad är SSL?

Ett SSL certifikat är något man idag rekommenderar för alla hemsidors säkerhet. Det hjälper skydda information som ligger på din hemsida. Vilket blir ännu mer viktigt om du tar emot besökares kontoinformation och personuppgifter. SSL är därav ytterst viktigt om du har en webbshop. Dessutom så får du pluspoäng hos Google om du har SSL. Detta innebär att du kommer högre upp på Googles sökresultat än du gjort tidigare. SSL certifikat kan mycket variera i pris. När du köper en hemsida hos oss så ingår 12 månaders gratis webbhotell med ett SSL certifikat. Oroa dig inte för det tekniska. Vi installerar ditt SSL certifikat kostnadsfritt.

Om du redan har ett domännamn och vill få gratis webbhotell av oss?

Om du vill köpa en hemsida av oss och redan har ett domännamn så är det inga problem. Vi ”pekar om” (som det så fint kallas) ditt befintliga domännamn till din nya hemsida som du köpt av oss. Detta är en kostnadsfri tjänst som ingår i köpet av din hemsida. 

Problem med hemsida och webbhotell

När man skaffar sig en hemsida ser processen ofta ut så här: En webdesigner från företag A designar hemsidan. Hemsidan hostar man sedan på ett webbhotell genom företag B. Om problem uppstår kontaktar man sin webbdesigner och den support webbhotellet har. Detta kan bli en process där man ständigt gör allting dubbelt för att hålla båda parter uppdaterade om situationen. Om någon av dessa leverantörer dessutom är utomlands kan det bli rörigt med tekniska termer och begrepp. Detta kostar dig tid som du istället hade kunnat lägga på något mycket roligare.

Fördelen med att köpa en hemsida med gratis webbhotell av oss

Där kommer vi in i bilden med en helhetslösning! Vi är en One stop shop. Hos oss kan du göra alla steg i processen. Allt från att välja din design till att ladda upp din sida på internet. Skulle det uppstå problem så finns vi ett samtal bort på vårt kontor i Malmö. Vi finns där för dig och ditt företag från början till slut. Låt oss göra det vi är bäst på och ta hand om din hemsida så du kan lägga din tid på annat.

Detta ingår i ditt gratis webbhotell 

Så sammanfattningsvis, vad var det nu som ingick i ditt gratis webbhotell när du köper en hemsida av oss?

  • Plats på vårt trygga webbhotell i 12 mån
  • Installationshjälp för att ladda upp din hemsidan på internet
  • Assistans vid flytt av befintlig domän eller inköp av ny domän
  • SSL certifikat i 12 månader
  • Installationshjälp för SSL cerifikat

Vi vet att detta kan tyckas vara klurigt. Det är därför vi finns här för er! Om du har frågor om gratis webbhotell eller våra billiga hemsidor är du välkommen att kontakta oss här. För att komma igång och börja designa din hemsida kan du välja en mall här.

Kostnadsfri rådgivning

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar en rådgivare dig inom 48 timmar. Vi hjälper er att hitta rätt lösning för just era behov.